✔  Upgrades door heel NL   ✔  Haal- en brengservice Groningen   ✔  Goedkoopste van NL

iMac Upgrade

Jouw iMac weer als nieuw!

Last van een trage iMac die steeds vastloopt? Dit komt vrijwel altijd door de trage, vaak versleten harde schijf of fusion drive. Wij vervangen deze door een snelle SSD schijf. Het resultaat? Een iMac die met 20 seconden is opgestart, direct reageert en waarmee je moeiteloos meerdere programma’s gelijktijdig kan draaien. Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Kies hieronder jouw iMac model en configureer vervolgens de gewenste upgrade.

Selecteer je iMac model:

Welk model iMac heb ik?

Klik linksboven op het appeltje en vervolgens op over deze Mac. In het eerste tabje zie je het jaartal van de iMac staan. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

 

Anthony is een echte professional. Zelf ben ik ook niet bang voor een consumerhardware upgrade, maar die Macs zijn zo bewerkelijk - SSDinjeMac werkt het liefst met eigen hardware, maar na wat op-en-weer gemail, zijn we overeengekomen dat ik mijn eigen ssd + nvme in mijn iMac kon laten plaatsen door Anthonie. De prijs was schappelijk en de service heel vakkundig. Zeer tevreden en beveel hem dan ook zeker aan als je Mac te traag wordt!
Charles van der Genugten
Charles van der Genugten
19:56 06 Aug 21
Top service!!Zondag avond gebracht, maandag eind van de middag klaar.De nieuwe ssd schijf in mijn imac van medio 2014 loopt weer als een trein!Anthonie, bedankt!
George Dumas
George Dumas
18:40 27 Jul 21
Mijn iMac (2013) weer als nieuw na de upgrade. Super!!!Goede en snelle service!. Ook de aftersales-afspraken worden nagekomen door Anthonie. Heel erg tevreden, je iMac is in goede handen.
Bionda Hartsteen
Bionda Hartsteen
07:28 21 Jul 21
Snelle respons op vragen en verzoeken, heldere uitleg. Kosten in verhouding tot gebodene. Na verzending (in door SSDinjemac toegezonden doos) binnen enkele dagen de Imac weer retour en weer supersnel en up-to-date!
Rob van Beurden
Rob van Beurden
16:45 21 Jun 21
Zowel mijn Macbook Air (uit 2016) als mijn I-Mac (uit 2011) werken weer prima na de Upgrade. Anthonie levert bovendien een uitstekende service en is zeer klant vriendelijk!
Sil Sil
Sil Sil
17:43 11 Jun 21
Anthonie Beuker biedt uitstekende service en mijn Mac doet het met de nieuwe SSD Schijf weer als een zonnetje! Ook de wijze van communiceren van Anthonie is heel plezierig. Bovendien heeft hij duidelijk verstand van zaken. Kortom, ik beveel hem van harte aan!
Karin van Erven
Karin van Erven
20:39 08 May 21
Mijn oude iMac van 2012 werd binnen enkele uren tot een moderne supersnelle machine omgetoverd. Prima service!
Peter Groenewold
Peter Groenewold
06:03 02 May 21
Anthonie is zeer snel met inbouwen. Perfect gedaan en de oude Mac is weer als nieuw. Ook een nieuwe OS geïnstalleerd omdat die was verdwenen bij mij. Ook heeft ie me geholpen om oude bestanden op te zoeken die bijna verloren waren gegaan. Kortom een perfecte service en zeker een aanrader.
rene bakker
rene bakker
14:33 26 Mar 21
Ik heb een prachtige iMac (2019 model) gekocht bij Apple maar kreeg al snel spijt dat ik destijds niet heb gekozen voor een SSD. De trage Harde schijf begon me al vrij snel te irriteren. Ik heb daarom mede door de goeie reviews en goeie verhalen van vrienden van mij, de SSD door dit bedrijf laten plaatsen. Het is echt een wereld van verschil! En nog een stuk goedkoper dan als ik het bij Apple zelf direct had gedaan.Ik bracht hem langs bij het bedrijf en de volgende dag was die al weer klaar. Ik vond het zelf ook erg fijn dat ik op de hoogte werd gehouden van de gang van zaken.Ik zou iedereen dit bedrijf aanbevelen. Je iMac is in goeie handen! En het verschil tussen een harde schijf en een SSD is een verschil tussen dag en nacht!
Beuker M
Beuker M
17:09 27 Feb 21
Binnen 24 uur heeft Anthonie een nieuwe SSD in mijn iMac geplaatst en alle bestanden over gezet. Zijn uitstekende service kan ik iedereen aanbevelen.
Ad Koevoets
Ad Koevoets
12:17 18 Feb 21
Super service! Fijn contact en vakkundig! Blij met het resultaat! Je computer is in goede handen.
Mohamed Yusuf Boss
Mohamed Yusuf Boss
19:01 13 Feb 21
Top service voor een scherpe prijs! Ik kon de iMac de dag later alweer ophalen en hij is super snel. Daarnaast ook een goede nazorg bij vragen met een snelle reactie. Echt een aanrader!
Dennis Giesselink
Dennis Giesselink
12:38 23 Jan 21
Ik ben echt heel tevreden, top service!SSDInjemac kan ik iedereen aanraden.
Jan Herman Veldkamp
Jan Herman Veldkamp
13:09 16 Jan 21
Erik Voogd
Erik Voogd
19:43 14 Jan 21
Ik ben zeer tevreden over de uitvoering en service van Antonie Beuker.De Imac is idd razendsnel geworden in vergelijking met wat het was voor de aanschaf van de SSD. Ook ben ik erg tevreden over de tijd die nodig was voor de installatie en onderhoud van mijn Mac.'s morgens gebracht en rond 7 uur 's avonds al bericht dat het geheel gereed was. Klasse!
Reid Coehoorn
Reid Coehoorn
13:20 13 Jan 21
Zeer professioneel en snel geholpen door Anthonie. Binnen 1 dag was mijn Mac weer als nieuw
Heiman Alberda
Heiman Alberda
20:25 07 Jan 21
Anthonie heeft op professionele en snelle wijze de harde schijf van mijn iMac overgezet naar SSD, ook heeft hij mij fantastisch geholpen met een softwarematig probleem.Dit alles voor een zeer schappelijke prijs!!
harold stap
harold stap
19:19 02 Jan 21
HDD vervangen voor een SSD, Professioneel en vakkundig uitgevoerd. Absoluut een aanrader om dit door Anthonie te laten doen.
Willem Oosting
Willem Oosting
21:50 29 Dec 20
Ben helemaal blij, ik zou een nieuwe Macbook gaan kopen, totdat een vriendin mij hierop attendeerde... Snel vriendelijk en ontzettend goed geholpen, mijn Macbook is weer als nieuw!
Lisa de Wal
Lisa de Wal
17:41 19 Dec 20
Steeds een snelle reactie op de mail. Zowel voor informatie over de te plaatsen ssd als andere vragen. Uitstekende service, makkelijk/flexibel om een afspraak te maken en snel klaar. Een aanrader.
T Hofstetter
T Hofstetter
19:18 10 Dec 20
Wat heeft Anthonie het ontzettend goed geregeld allemaal.Mijn Mac is weer snel door het inbouwen van de SSD. En nu heeft hij me weer geholpen met een Microsoftofficepakket. Snelle diagnose, hup even op de Mac zetten, factuurtje en klaar. En de goede service heb ik nog nooit eerder zo ervaren. Zo fijn een kundig iemand te kennen.
Annette Wessels
Annette Wessels
13:31 07 Dec 20
Als ieder bedrijf zo functioneerde, hadden we geen klachten meer.
GLG
GLG
17:30 03 Dec 20
Veel te lang uitgesteld! Snelle service en fijn contact met Anthony. Een aanrader voor een ieder met een trage Mac.
Rob de Vries
Rob de Vries
13:31 19 Nov 20
Goede service: Zelfde dag nog klaar! Mijn iMac uit 2009 presteert supersnel en kan er weer jaren tegenaan! Keurige afhandeling!
Peter Bosma
Peter Bosma
20:35 11 Nov 20
De iMac op vrijdagavond gebracht en zaterdagochtend alweer opgehaald. De communicatie en de snelheid van Anthonie is perfect. Hij is erg flexibel en goed in wat hij doet. Mijn iMac werkt zoals nooit te voren! Een ssdinjemac is een aanrader 😉
Yoram van Houten
Yoram van Houten
18:18 05 Nov 20
Super snel & goed! Je weet dat de dag gaat komen, maar als het zo ver is baal je toch. Zo ging dus mijn macbook air stuk. Op drie piepjes na reageerde mijn macbook nergens meer op. Gelukkig snel gefixt en hij doet het weer. Bedankt!
Carolien Gomarus
Carolien Gomarus
16:29 02 Nov 20
Zeer goede service voor een goede prijs. Computer werd met SSD en vergroot werkgeheugen keurig op kantoor afgeleverd. Ook de after sales was prima, want het terugzetten van een schijfkopie lukte aanvankelijk niet. Met begeleiding door Anthonie (in het weekend!) kon ik toch snel aan de slag.
Harm Jan Tulp
Harm Jan Tulp
15:14 01 Nov 20
Absolute aanrader voor iedereen die zijn of haar iMac wil upgraden. Op dezelfde dag dat ik via Marktplaats een iMac had gekocht kon ik direct terecht om de iMac langs te brengen en aan het einde van de dag was die zelfs al gereed. Snel, vriendelijk en zeer servicegericht!
Anne Geluk
Anne Geluk
20:57 30 Oct 20
Matthijs Beuker
Matthijs Beuker
16:38 30 Oct 20
Job Dekkers
Job Dekkers
18:29 18 Oct 20
Dennis Mooij
Dennis Mooij
16:32 05 Oct 20
Snelle service, zeer tevreden over het resultaat. Alle gegevens zijn overgezet (onder andere al mijn foto’s) en mijn 10 jaar oude Mac is weer als nieuw!Bij vragen werd ik zeer snel geholpen, ik ben tevreden!
Marrit ******
Marrit ******
13:52 29 Sep 20
Mijn iMac van eind 2013 was ongelofelijk traag geworden. Na plaatsing van een nieuwe SSD door Anthonie van SSDinjemac.nl is die sneller als nooit tevoren. Super tevreden klant.
Jantinus Warmelts
Jantinus Warmelts
13:22 17 Jul 20
Perfect geholpen en niet voor 1 gat te vangen, aanrader
Kantharos. Broek
Kantharos. Broek
10:52 11 Jul 20
De iMac is weer helemaal goed, ik had dit veel eerder moeten doen. Wat een verschil.Dank je voor je moeite, snelheid en service.
jmb
jmb
08:01 23 Jun 20
Jarik Oosting
Jarik Oosting
09:39 01 Jun 20
Maarten vd Stok
Maarten vd Stok
16:42 25 May 20
Ik had een Imac gekocht waar een normale harde schijf in zat. Deze was echt traag en de frustratie werd steeds groter. Ik ben toen op zoek gegaan naar iemand in Groningen die een SSD in mijn Imac kon plaatsen. Zodoende ben ik bij SSDinjemac uitgekomen. De SSD is dezelfde avond nog geplaatst! Het contact met SSDinjemac was echt super! Kortom een deskundig, betrouwbaar en zeer behulpzaam adres!
Thom Boer
Thom Boer
16:37 22 Apr 20
Zelfs met een iMac van late 2009 die ook echt traag was geworden kon ik goed en snel geholpen worden. Zéér professioneel en ook nog schoongemaakt. Ik zou iedereen een SSDinjemac.nl aanraden.Een wereld van verschil. Thnx Anthonie!!
Ellert Boeke
Ellert Boeke
13:48 13 Apr 20
(Te) lang getwijfeld over het wel of niet vervangen van de harde schijf door een SSD in mijn iMac van 2014. Stond inmiddels al een paar jaar stil. Nu toch gedaan en wat een verschil. De investering is al na 1 dag het geld waard. Door SSDinjeMac.nl zeer klantvriendelijk geholpen, goede en snelle communicatie. De iMac in de ochtend opgehaald en dezelfde middag al weer retour. Top!
Jean-Paul Heunks
Jean-Paul Heunks
18:02 06 Apr 20
Waanzinnig snelle service! Binnen twee uren is de iMac opgehaald (stad Groningen), voorzien van nieuwe SSD-schijf, opnieuw geïnstalleerd en weer retour gebracht. Mijn 9 jaar oude iMac draait sindsdien weer als een zonnetje. Een echte aanrader!
Wim Dijkman
Wim Dijkman
15:26 26 Mar 20
Uitstekende service, vriendelijk, snel en meedenkend.Aanrader!
Jenny Scholtens
Jenny Scholtens
21:37 23 Mar 20
Snel en accuraat voor een mooie prijs.Mijn I Mac draait weer als nieuw ook met de zware programma's.Een aanrader!
Bram van Maas
Bram van Maas
11:43 21 Mar 20
Accurate snelle service (ook aan huis), met deskundig advies.
Patrick Wijninga
Patrick Wijninga
13:42 18 Mar 20
Ik heb hele goede ervaringen met dit bedrijf: mijn 9-jarige iMac is nu sneller dan ooit en functioneert als zijnde nieuw. En voor een relatief laag bedrag kan mijn iMac naar verwachting jaren voort. Verder een goede service en duidelijke communicatie. Een aanrader!
Herman Plat
Herman Plat
12:56 15 Mar 20
Goede kwaliteit en afhandeling zoals afgesproken. Zeker aan te raden!
Tjeerd IJszenga
Tjeerd IJszenga
11:55 14 Mar 20
Super goede en snelle service! Snel en duidelijk in communicatie en mijn iMac is weer super snel! Ssdinjemac krijgt van mij een dikke 10!!!!
Sebastiaan Kremer
Sebastiaan Kremer
09:20 12 Mar 20
Ik heb me jarenlang geërgerd aan het feit dat mijn iMac een stuk trager reageerde dan mijn oudere Macbook. Het euvel bleek dat mijn iMac nog gebruik maakte van een harde schijf. Ik heb bij SSDinjemac.nl de harde schijf laten vervangen voor een SSD van 1 terabyte, het verschil in snelheid is echt ongelofelijk! Opstarten gaat zoveel sneller, programma's laden vrijwel direct in plaats van continu die vervelende ronddraaiende strandbal. Echte zonde dat ik dit niet veel eerder heb laten doen, ik kan het dan ook iedereen aanraden. Nogmaals bedankt SSDinjemac.nl!
Cas Barlag
Cas Barlag
17:11 24 Feb 20
Wát een verschil maakt zo'n SSD! Nogmaals dank!
Daniël de Vries
Daniël de Vries
14:30 22 Feb 20

Veelgestelde vragen:

Welke SSD is geschikt voor mijn iMac?

iMacs kunnen afhankelijk van het jaartal en de schermgrote worden voorzien van een SATA of PCIe SSD. Een SATA SSD vervangt altijd de harde schijf en is gemiddeld 10 tot 15 keer sneller. Een PCIe SSD is meestal rond de 25 keer sneller dan de oude harde schijf.

Bij normaal gebruik is het merkbare verschil tussen een SATA en PCIe SSD verwaarloosbaar. Het verschil tussen een harde schijf/fusion drive en een SSD is daarentegen wel erg groot.

 

Welke merken SSD gebruiken jullie?

Bij SSDinjeMac gebruiken wij uitsluitend A-merk SSD schijven van gerenommeerde merken zoals Samsung en Crucial. Heb je zelf de voorkeur voor een ander merk SSD? Dan is dit natuurlijk altijd bespreekbaar.

iMac harde schijf vervangen

Een harde schijf is per definitie trager dan een SSD, daarnaast wordt de harde schijf van een iMac ook steeds trager met de jaren. Dit komt doordat een hardeschijf mechanisch werkt met een roterende schijf en bewegende lees/schrijfarm, deze zijn natuurlijk aan slijtage onderheven is. Dat verklaart ook waarom hardeschijven die op leeftijd zijn, steeds meer een krakend geluid kunnen maken. De Sata SSD die wij standaard in de iMac installeren is 5 á 6 keer zo snel dan de hardeschijf die er in zit toen deze nog nieuw was. Na een aantal jaren (afhankelijk van de draaiuren) loopt dit alleen maar op. Dus kies nu voor een SSD upgrade en geniet van een ongekend snelle iMac!

iMac SSD upgrade

Naast het inbouwen van een SSD kan je voor bepaalde modellen ook kiezen voor een upgrade van het werkgeheugen. Staat deze upgrade er niet bij? Dan is het geheugen helaas door Apple helaas gesoldeerd op het moederbord en dus niet vervangbaar. Naast de SSD- en eventuele geheugenupgrade, maken wij de iMac ook altijd stofvrij. Dit zorgt ervoor dat de processor weer beter kan koelen, waardoor de ventilatiegeluiden afnemen en de prestaties toenemen. De kosten voor een iMac SSD upgrade zijn vanaf 185 euro. Hiermee is de iMac weer als nieuw voor een fractie van de prijs.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf het iMac 2012 model zit het display vastgeplakt aan de behuizing. Middels speciale gereedschap ‘liften’ wij het kwetsbare scherm uiterst voorzichtig van de aluminium behuizing, vervolgens worden de verschillende connectoren aan het moederbord los geklikt. Daarna verwijderen wij de onderste plaklaag, waarna het iMac scherm volledig los is van de behuizing. De tweede stap is het verwijderen van het stof aan de binnenkant van de iMac en alle lijmresten aan het scherm en de behuizing. Vooral dat laatste is van belang om er zeker van de zijn dat het nieuwe scherm weer op de originele manier kan worden bevestigd.

Vervolgens wordt de oude harde schijf uit de iMac geschroefd en vervangen door de door jou geselecteerde SSD. Bij het 21.5″ model heeft de SSD dezelfde grote en bij het 27″ model wordt er een speciale bracket gebruikt, zodat de kleinere SSD op de juiste manier kan worden bevestigd.

Als de SSD en het eventuele geheugen zijn geplaatst worden de nieuwe plakstrips toegepast, waarna het scherm weer op de originele manier wordt vastgemaakt. De laatste stappen bestaan natuurlijk uit het herinstalleren van Mac OS, testen van de nieuwe SSD en eventueel het migreren van de oude harde schijf data naar de nieuwe SSD.

header