✔  Upgrades door heel NL   ✔  Haal- en brengservice Groningen   ✔  Goedkoopste van NL

iMac Upgrade

Jouw iMac weer als nieuw!

Wil je jouw iMac met een harde schijf of fusion drive laten upgraden met een vele malen snellere SSD? Kies hieronder jouw iMac model en configureer vervolgens de gewenste upgrade.

Welk model iMac heb ik?

Klik linksboven op het appeltje en vervolgens op over deze Mac. In het eerste tabje zie je het jaartal van de iMac staan. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

Stap 1: Selecteer je iMac model

 

DLM Content Creators
DLM Content Creators
16:32 05 Oct 20
Snelle service, zeer tevreden over het resultaat. Alle gegevens zijn overgezet (onder andere al mijn foto’s) en mijn 10 jaar oude Mac is weer als nieuw!Bij vragen werd ik zeer snel geholpen, ik ben tevreden!
Marrit ******
Marrit ******
13:52 29 Sep 20
Mijn iMac van eind 2013 was ongelofelijk traag geworden. Na plaatsing van een nieuwe SSD door Anthonie van SSDinjemac.nl is die sneller als nooit tevoren. Super tevreden klant.
Jantinus Warmelts
Jantinus Warmelts
13:22 17 Jul 20
Perfect geholpen en niet voor 1 gat te vangen, aanrader
Kantharos. Broek
Kantharos. Broek
10:52 11 Jul 20
De iMac is weer helemaal goed, ik had dit veel eerder moeten doen. Wat een verschil.Dank je voor je moeite, snelheid en service.
jmb
jmb
08:01 23 Jun 20
Jarik Oosting
Jarik Oosting
09:39 01 Jun 20
Maarten van der Stok
Maarten van der Stok
16:42 25 May 20
Ik had een Imac gekocht waar een normale harde schijf in zat. Deze was echt traag en de frustratie werd steeds groter. Ik ben toen op zoek gegaan naar iemand in Groningen die een SSD in mijn Imac kon plaatsen. Zodoende ben ik bij SSDinjemac uitgekomen. De SSD is dezelfde avond nog geplaatst! Het contact met SSDinjemac was echt super! Kortom een deskundig, betrouwbaar en zeer behulpzaam adres!
Thom Boer
Thom Boer
16:37 22 Apr 20
Zelfs met een iMac van late 2009 die ook echt traag was geworden kon ik goed en snel geholpen worden. Zéér professioneel en ook nog schoongemaakt. Ik zou iedereen een SSDinjemac.nl aanraden.Een wereld van verschil. Thnx Anthonie!!
Ellert Boeke
Ellert Boeke
13:48 13 Apr 20
(Te) lang getwijfeld over het wel of niet vervangen van de harde schijf door een SSD in mijn iMac van 2014. Stond inmiddels al een paar jaar stil. Nu toch gedaan en wat een verschil. De investering is al na 1 dag het geld waard. Door SSDinjeMac.nl zeer klantvriendelijk geholpen, goede en snelle communicatie. De iMac in de ochtend opgehaald en dezelfde middag al weer retour. Top!
Jean-Paul Heunks
Jean-Paul Heunks
18:02 06 Apr 20
Waanzinnig snelle service! Binnen twee uren is de iMac opgehaald (stad Groningen), voorzien van nieuwe SSD-schijf, opnieuw geïnstalleerd en weer retour gebracht. Mijn 9 jaar oude iMac draait sindsdien weer als een zonnetje. Een echte aanrader!
Wim Dijkman
Wim Dijkman
15:26 26 Mar 20
Uitstekende service, vriendelijk, snel en meedenkend.Aanrader!
Jenny Scholtens
Jenny Scholtens
21:37 23 Mar 20
Snel en accuraat voor een mooie prijs.Mijn I Mac draait weer als nieuw ook met de zware programma's.Een aanrader!
Bram van Maas
Bram van Maas
11:43 21 Mar 20
Accurate snelle service (ook aan huis), met deskundig advies.
Patrick Wijninga
Patrick Wijninga
13:42 18 Mar 20
Ik heb hele goede ervaringen met dit bedrijf: mijn 9-jarige iMac is nu sneller dan ooit en functioneert als zijnde nieuw. En voor een relatief laag bedrag kan mijn iMac naar verwachting jaren voort. Verder een goede service en duidelijke communicatie. Een aanrader!
Herman Plat
Herman Plat
12:56 15 Mar 20
Goede kwaliteit en afhandeling zoals afgesproken. Zeker aan te raden!
Tjeerd IJszenga
Tjeerd IJszenga
11:55 14 Mar 20
Super goede en snelle service! Snel en duidelijk in communicatie en mijn iMac is weer super snel! Ssdinjemac krijgt van mij een dikke 10!!!!
Sebastiaan Kremer
Sebastiaan Kremer
09:20 12 Mar 20
Ik heb me jarenlang geërgerd aan het feit dat mijn iMac een stuk trager reageerde dan mijn oudere Macbook. Het euvel bleek dat mijn iMac nog gebruik maakte van een harde schijf. Ik heb bij SSDinjemac.nl de harde schijf laten vervangen voor een SSD van 1 terabyte, het verschil in snelheid is echt ongelofelijk! Opstarten gaat zoveel sneller, programma's laden vrijwel direct in plaats van continu die vervelende ronddraaiende strandbal. Echte zonde dat ik dit niet veel eerder heb laten doen, ik kan het dan ook iedereen aanraden. Nogmaals bedankt SSDinjemac.nl!
Cas Barlag
Cas Barlag
17:11 24 Feb 20
Wát een verschil maakt zo'n SSD! Nogmaals dank!
Daniël de Vries
Daniël de Vries
14:30 22 Feb 20

iMac harde schijf vervangen

Een harde schijf is per definitie trager dan een SSD, daarnaast wordt de harde schijf van een iMac ook steeds trager met de jaren. Dit komt doordat een hardeschijf mechanisch werkt met een roterende schijf en bewegende lees/schrijfarm, deze zijn natuurlijk aan slijtage onderheven is. Dat verklaart ook waarom hardeschijven die op leeftijd zijn, steeds meer een krakend geluid kunnen maken. De Sata SSD die wij standaard in de iMac installeren is 5 á 6 keer zo snel dan de hardeschijf die er in zit toen deze nog nieuw was. Na een aantal jaren (afhankelijk van de draaiuren) loopt dit alleen maar op. Dus kies nu voor een SSD upgrade en geniet van een ongekend snelle iMac!

iMac SSD upgrade

Naast het inbouwen van een SSD kan je voor bepaalde modellen ook kiezen voor een upgrade van het werkgeheugen. Staat deze upgrade er niet bij? Dan is het geheugen helaas door Apple helaas gesoldeerd op het moederbord en dus niet vervangbaar. Naast de SSD- en eventuele geheugenupgrade, maken wij de iMac ook altijd stofvrij. Dit zorgt ervoor dat de processor weer beter kan koelen, waardoor de ventilatiegeluiden afnemen en de prestaties toenemen. De kosten voor een iMac SSD upgrade zijn vanaf 185 euro. Hiermee is de iMac weer als nieuw voor een fractie van de prijs.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf het iMac 2012 model zit het display vastgeplakt aan de behuizing. Middels speciale gereedschap ‘liften’ wij het kwetsbare scherm uiterst voorzichtig van de aluminium behuizing, vervolgens worden de verschillende connectors aan het moederbord los geklikt. Daarna verwijderen wij de onderste plaklaag, waarna het iMac scherm volledig los is van de behuizing. De tweede stap is het verwijderen van het stof aan de binnenkant van de iMac en alle lijmresten aan het scherm en de behuizing. Vooral dat laatste is van belang om er zeker van de zijn dat het nieuwe scherm weer op de originele manier kan worden bevestigd.

Vervolgens wordt de oude harde schijf uit de iMac geschroefd en vervangen door de door jou geselecteerde SSD. Bij het 21.5″ model heeft de SSD dezelfde grote en bij het 27″ model wordt er een speciale bracket gebruikt, zodat de kleinere SSD op de originele manier kan worden bevestigd (zoals te zien is op de afbeelding).

Als de SSD en het eventuele geheugen zijn geplaatst worden de nieuwe plakstrips toegepast, waarna het scherm weer op de originele manier wordt vastgemaakt. De laatste stappen bestaan natuurlijk uit het herinstalleren van Mac OS, testen van de nieuwe SSD en eventueel het migreren van de oude harde schijf data naar de nieuwe SSD.

iMac ssd upgrade

Haal en breng service

Woon je binnen 15km van de stad Groningen? In dat geval bieden wij een gratis haal en breng service! Wij halen de iMac in een geschikte doos bij je op en brengen deze na de upgrade weer bij je langs. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om de iMac zelf te brengen en op te halen.